Νεα

3 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο τύπου: Εκλογή των Μελών του πρώτου Κλαδικού Συμβουλίου Εκπαιδευτικών


15 Ιουλίου 2021

Δελτίο τύπου: Λήψη δικαστικών μέτρων, σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 2/7/2021 για κατάργηση της παροχής του δωρεάν προγράμματος διενέργειας rapid test αντιγόνου από 1/8/2021 και για εφαρμογή μέτρων που βαίνουν σε βάρος των εργαζομένων ή άλλων προσώπων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν


6 Ιουλίου 2021

Δελτίο τύπου: Μέτρα της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ για άμβλυνση των δυσμενών επιπτώσεων στους πυρόπληκτους και στο περιβάλλον


3 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση για τις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης


24 Ιουνίου 2021

Αποτελέσματα εκλογών Κλάδου Αστυνομικού Σώματος


3 Ιουνίου 2021

H Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων σε Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΥΠΠΑΝ

Βιαίη συμπεριφορά απέναντι σε Λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας27 Μαΐου 2021

Δελτίο τύπου αναφορικά με τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που εστάλη σε όλα τα κόμματα και σε όλες τις παρατάξεις αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ίση αμοιβή για ίση εργασία, την ελεύθερη επιλογή συντεχνίας και την ίση αντιμετώπιση εργαζομένων και συντεχνιών από το κράτος.


20 Μαΐου 2021

Δελτίο τύπου για το ερωτηματολόγιο που στάληκε σε Κόμματα. Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει ερωτήματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα το δικαίωμα της ίσης αμοιβής για ίση εργασία, την ελλιπή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 1999/70/EK, το δικαίωμα των εργαζομένων να επιλέγουν ελεύθερα τη Συντεχνία τους, την ίση μεταχείριση των Συντεχνιών από το κράτος, την παροχή της χορηγίας προς τη Συντεχνία που αδίκως δεν καταβάλλεται από την κυβέρνηση κ.ά..


29 Απριλίου 2021

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου


7 Απριλίου 2021

Ίδρυση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος


13 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου σε σχέση με την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις Εφέσεις που καταχώρισε η Κυπριακή Δημοκρατία εναντίον των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου, για τις αποκοπές στη μισθοδοσία και στις συντάξεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και τη μη παραχώρηση προσαυξήσεων.


Τηλεφωνική συμμετοχή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" (Sigma TV) του κ. Ανδρέα Δημητρόπουλου, για την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις Εφέσεις που καταχώρισε η ΚΔ εναντίον του Διοικητικού Δικαστηρίου, σε σχέση με τις αποκοπές στους μισθούς των εργαζομένων (και των συνταξιούχων) του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα .


28 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας κ. Πρόδρομου Χριστοφή, στην εκπομπή του ΡΙΚ "από μέρα σε μέρα", με τον κ. Ντίνο Φοινικαρίδη.


22 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο τύπου για τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας περί της συνταγματικότητας των προτάσεων νόμου για "μονιμοποίηση" των εκτάκτων υπαλλήλων.

Αυτούσια η πιο πάνω Γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.


19 Ιουλίου 2019

Εγκύκλιος Επιστολή Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού για: 1) ένταξη εποχικού ωρομίσθιου προσωπικού στο τακτικό ωρομίσθιο προσωπικό, 2) ένταξη στο Ταμείο Προνοίας και 3) παροχή ετήσιων προσαυξήσεων.


5 Ιουλίου 2019

Κατάθεση πρότασης νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Βουλευτή κ. Μιχάλη Γιωργάλλα για μετατροπή των δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Η πρόταση παραπέμφθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού.


2 Ιουλίου 2019

Επιστολή της Συντεχνίας μας προς τη Γενική Λογίστρια για τις αντισυνταγματικές αποκοπές στη μισθοδοσία των εργαζομένων στον Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.


20 Ιουνίου 2019

Επιστολή της Συντεχνίας μας προς τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τις Σχολικές Εφορείες, για την εργοδότηση προσωπικού (Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού κ.α.) μέσω καταχρηστικών συμβάσεων ορισμένης διάρκειας, για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών

12 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση - κλιμάκωση απεργιακών μέτρων


02 Μαΐου 2019

Επιστολή προς αρμόδιες/εργοδοτικές αρχές της Δημοκρατίας για τα δυναμικά μέτρα


01 Μαΐου 2019

Παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ


8 Απριλίου 2019

Πρόταση προς την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, για δίκαιη και ορθολογική διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε, συνεπεία των πρόσφατων Αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου, για τους μισθούς των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα


5 Απριλίου 2019

Η μείωση απολαβών χωρίς τη συγκατάθεση του υπαλλήλου, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, είναι παράνομη (αντίκειται στους περί Προστασίας των Μισθών Νόμους του 2007 και 2012).


27 Μαρτίου 2019

H αναφορά της Συντεχνίας μας προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έλλειψη συμμόρφωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.


21 Μαρτίου 2019

Θέσεις και εισηγήσεις της Συντεχνίας μας για το νομοσχέδιο «ο περί Απόσπασης Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου Νόμος του 2019».


19 Μαρτίου 2019

Επιστολή προς Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού - Τεκμηρίωση θέσεων της Συντεχνίας:

- ότι οι Εργοδοτούμενοι Αορίστου Χρόνου, κατά το Άρθρο 122 του Συντάγματος, είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

- ότι ο όρος «Εργοδοτούμενος Αορίστου Χρόνου» αποτελεί κακή μετάφραση του όρου μόνιμος εργαζόμενος/υπάλληλος.

- ότι η υφιστάμενη κατάσταση αντίκειται στο γράμμα και στο πνεύμα της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ.


18 Μαρτίου 2019

Υπόμνημα της Συντεχνίας Ισότητα, σε σχέση με το υπ’ αριθμόν Β5 θέμα, της ημερήσιας διάταξης της Δευτέρας, 18 Μαρτίου 2019 (Νομοσχέδιο «Ο περί Απόσπασης Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου Νόμος του 2019»)


15 Μαρτίου 2019

Ειδοποίηση για λήψη απεργιακών μέτρων


1η Μαρτίου 2019

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην επιστολή μας ημερ. 18 Φεβρουαρίου 2019.


18 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή/απάντηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με τις ετήσιες συμβάσεις ορισμένης διάρκειας των Αγροπυροσβεστών της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας του Υπουργείου Εσωτερικών.


13 Φεβρουαρίου 2019

Υπόμνημα της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, σε σχέση με το υπ’ αριθμόν Β1 θέμα, της ημερήσιας διάταξης της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου 2019 (Σχέδιο Κανονισμών: Οι περί Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Διοίκηση) – Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων – Θέσεις Προϊστάμενου Υπηρεσίας Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων και Διερευνητή Υπηρεσίας Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 2019


12 Φεβρουαρίου 2019

Απάντηση του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σε σχέση με τις αξιολογήσεις Επιθεωρητών αορίστου χρόνου


11 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή/απάντηση του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών στην επιστολή μας ημερ. 18 Δεκεμβρίου 2018 προς το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.


5 Φεβρουαρίου 2019

Απάντηση της Συντεχνίας σε "απάντηση" του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σε σχέση με τις αξιολογήσεις Επιθεωρητών αορίστου χρόνου.


23 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή - καταγγελία προς τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναφορικά με τις αξιολογήσεις Επιθεωρητών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για το έτος 2018


19 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Υπουργικό Συμβούλιο και τον Υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τις αποκοπές (υποχρεωτική συνεισφορά) των Δημοσίων Υπαλλήλων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το ΓΕ.Σ.Υ.


17 Ιανουαρίου 2019

Η "απάντηση" του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων στην επιστολή μας ημερ. 18 Δεκεμβρίου 2018, αναφορικά με τις παράνομες/καταχρηστικές πρακτικές εργοδότησης Αγροπυροσβεστών, Εργατών Πυρόσβεσης και άλλων Εποχικών Εργατών, με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών.


13 Ιανουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου για τις αποκοπές/υποχρεωτικές συνεισφορές των δημοσίων υπαλλήλων για το ΓΕ.Σ.Υ./ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


19 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή προς κρατικούς αξιωματούχους για την παράνομη έξωση εκατό, περίπου, ανθρώπων από τις κατοικίες τους


18 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή προς το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, αναφορικά με τις παράνομες/καταχρηστικές πρακτικές εργοδότησης Αγροπυροσβεστών, Εργατών Πυρόσβεσης και άλλων Εποχικών Εργατών, με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών


17 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσθετη επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με την καταγγελία που υπέβαλαν σε αυτή δύο μέλη της Συντεχνίας (Η προηγούμενη επιστολή ημερ. 17/09/2018 εδώ)

Επιστολή προς το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, για διακρίσεις σε βάρος των ΕΟΧ/ΕΑΧ, όσον αφορά τα στοιχεία και τον βαθμό αξιολόγησης, στις υπηρεσιακές εκθέσεις αξιολόγησης


7 Δεκεμβρίου 2018

Δελτίο τύπου, με το οποίο εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία της Συντεχνίας μας για την, εν κρυπτώ, διαβούλευση που προηγήθηκε μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών/Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στα πλαίσια εκπόνησης του νομοσχεδίου «ο περί Απόσπασης Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου της Δημόσιας Υπηρεσίας και Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου Νόμος του 2018». Η Συντεχνία μας δεν κλήθηκε να συμμετάσχει, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου της Δημόσιας Υπηρεσίας.


6 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, σε σχέση με τα συμβόλαια ορισμένης διάρκειας των Αγροπυροσβεστών αορίστου χρόνου.

Παράρτημα Α, Παράρτημα Β, Παράρτημα Γ, Παράρτημα Δ.


3 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την παράνομη απόλυση των εκπαιδευτικών λειτουργών που υπηρετούσαν στο Ριζοκάρπασο από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.


30 Νοεμβρίου 2018

Επιστολή προς την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τερματισμό των παράνομων αποκοπών από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


27 Νοεμβρίου 2018

Απάντηση της Αν. Διευθύντριας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού σε επιστολή μας ημερ. 16 Ιουλίου 2018, αναφορικά με την Εγκύκλιο Επιστολή της με αρ. φακ. 15.49.005, ημερ. 6 Ιουλίου 2018, με θέμα: «Έκδοση μαγνητικών καρτών για το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης υπαλλήλων (Time Record System –TRS)».

Η επιστολή μας ημερ. 16 Ιουλίου 2018.


24 Νοεμβρίου 2018

Απάντηση Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο αίτημα για εξέταση του καθεστώτος των Αγροπυροσβεστών της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας του Υπουργείου Εσωτερικών (ημερ. 22 Νοεμβρίου 2018).

Σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα προς τον αρμόδιο Λειτουργό των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ημερ. 7 και 9 Νοεμβρίου 2018).

Η αρχική επιστολή προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για εξέταση του καθεστώτος απασχόλησης αγροπυροσβεστών της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας του Υπουργείου Εσωτερικών (ημερ. 10 Οκτωβρίου 2018).


21 Νοεμβρίου 2018

Επιστολή προς Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, με αίτημα για ερμηνεία του Σχεδίου Υπηρεσίας κατά τρόπο που να συνάδει με το Ενωσιακό Δίκαιο και το Σύνταγμα της Δημοκρατίας (ημερ. 7 Οκτωβρίου 2018)

Απάντηση Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ημερ. 7 Νοεμβρίου 2018).


7 Νοεμβρίου 2018

Απάντηση Γενικής Λογίστριας, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό υπαλλήλων αορίστου χρόνου, ως «εκτάκτων», στις καταστάσεις μισθοδοσίας τους (ημερ. 30 Οκτωβρίου 2018).


2 Νοεμβρίου

Επιστολή προς τη Διευθύντρια Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, για πληροφόρηση αναφορικά με την πορεία διερεύνησης ή/και το αποτέλεσμα αναφορών/καταγγελιών της Συντεχνίας.


31 Οκτωβρίου 2018

Υπόμνημα σε σχέση με το υπ’ αριθμόν Β2 θέμα, της ημερήσιας διάταξης της Παρασκευής, 2 Νοεμβρίου 2018 (Οι περί του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (Όροι Πρόσληψης και Υπηρεσίας) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2011


12 Οκτωβρίου 2018

Επιστολή προς διάφορους αποδέκτες, αναφορικά με τη συνταγματικότητα της μετατροπής του εργασιακού καθεστώτος των «Εργαζομένων Αορίστου Χρόνου» (ΕΑΧ) σε καθεστώς Δημοσίων Υπαλλήλων.


11 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο τύπου - γνωμάτευση: αναγκαία η εφαρμογή του Ενωσιακού Δικαίου.


10 Οκτωβρίου 2018

Επιστολή προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για εξέταση του καθεστώτος απασχόλησης αγροπυροσβεστών της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας του Υπουργείου Εσωτερικών.


17 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με καταγγελία που υπέβαλαν σε αυτή δύο μέλη της Συντεχνίας.


14 Σεπτεμβρίου 2018

Παρουσία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Πρώτη Ενημέρωση".


7 Σεπτεμβρίου 2018

Αποστολή επιστολής προς τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό υπαλλήλων αορίστου χρόνου, ως «εκτάκτων», στις καταστάσεις μισθοδοσίας τους (ημερ. 16 Ιουλίου 2018).

Απάντηση Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας (ημερ. 10 Αυγούστου 2018).

Απάντηση Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ημερ. 29 Αυγούστου 2018).


30 Αυγούστου 2018

Επιστολή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και σε άλλες αρχές της Δημοκρατίας, αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης εντός των εργασιακών χώρων των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), αλλά και την εξυπηρέτηση αιτητών Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τα ΚΕΠ (ημερ. 6 Ιουλίου 2018).

Απάντηση Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αστυνομίας (ημερ. 8 Αυγούστου 2008).

Απάντηση Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ημερ. 28 Αυγούστου 2018).


27 Αυγούστου 2018

Δήλωση πλήρους στήριξης των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ - ΟΕΛΜΕΚ - ΟΛΤΕΚ.


16 Ιουλίου 2018

Αποστολή επιστολής προς την Αν. Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, αναφορικά με την Εγκύκλιο Επιστολή με αρ. φακ. 15.49.005, ημερ. 6 Ιουλίου 2018, με θέμα: «Έκδοση μαγνητικών καρτών για το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης υπαλλήλων (Time Record System –TRS)».

Αποστολή επιστολής προς τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό υπαλλήλων αορίστου χρόνου, ως «εκτάκτων», στις καταστάσεις μισθοδοσίας τους.


12 Ιουλίου 2018

Δελτίο τύπου για το δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων «Αυξήθηκαν οι έκτακτοι, μειώθηκαν οι μόνιμοι στην Κυβέρνηση τον Ιούνιο», ημερ. 11 Ιουλίου 2018, το οποίο αναδημοσιεύθηκε από αριθμό ΜΜΕ του τόπου.


10 Ιουλίου 2018

Αποστολή υπενθύμησης στο Υπουργικό Συμβούλιο για απάντηση στην επιστολή της Συντεχνίας ημερ. 14 Μαίου 2018, με την οποία ζητήθηκε η αναγνώριση των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου ως Δημοσίων Υπαλλήλων. Προς υποστήριξη του αιτήματος, έγινε αναφορά στην υπ’ αριθμόν 84.059 Απόφασή του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 19 Δεκεμβρίου 2017, με την οποία Εθελόντριες Υπαξιωματικοί διορίστηκαν ως Μόνιμοι Υπαξιωματικοί στον Στρατό της Δημοκρατίας.


6 Ιουλίου 2018

Επιστολή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και σε άλλες αρχές της Δημοκρατίας, αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης εντός των εργασιακών χώρων των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), αλλά και την εξυπηρέτηση αιτητών Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τα ΚΕΠ.


4 Ιουλίου 2018

Επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, αναφορικά με τον χρόνο απουσίας δημοσίων υπαλλήλων για εξέταση ή/και θεραπεία από Ιατρικό Λειτουργό ή ιδιώτη Ιατρό και αίτημα όπως προβούν στις δέουσες ενέργειες, ώστε οι εν λόγω υπάλληλοι να έχουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση κατά την επίσκεψή τους σε Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για να μην απουσιάζουν από τις Υπηρεσίες τους παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.


29 Ιουνίου 2018

Υποβολή καταγγελίας στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στον Αρχηγό Αστυνομίας, στον Υπουργό Εσωτερικών και στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας εναντίον στελεχών του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας («ΤΚΧ»), αναφορικά με ενέργειές ή/και παραλείψεις τους που πιθανόν να συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά αδικήματα.


25 Ιουνίου 2018

Υπόμνημα της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ σε σχέση με το υπ’ αριθμόν Α5 θέμα που συζητήθηκε τη Δευτέρα, 25/06/2018 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού (Νομοσχέδιο: Ο περί της Μείωσης των Απολαβών και των Συντάξεων των Αξιωματούχων, Εργοδοτουμένων και Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018 )


21 Ιουνίου 2018

Υπόμνημα της Συντεχνίας Ισότητα, σε σχέση με το υπ’ αριθμόν 1 θέμα, του Δεύτερου Κεφαλαίου, της ημερήσιας διάταξης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Τρίτης, 26 Ιουνίου 2018 (Οι περί Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (Σχέδια Υπηρεσίας) Θέση Ανώτερου Λειτουργού Βιομηχανικών Εφαρμογών Κανονισμοί του 2017)


13 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου - περί της σταδιακής κατάργησης της μείωσης των απολαβών


8 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου - συζήτηση επί Σχεδίων Υπηρεσίας, για (υπό δημιουργία) Θέσεις Προαγωγής στη Δημόσια Υπηρεσία.


7 Ιουνίου 2018

Λήψη απάντησης από τον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, σε σχέση με την άρνηση της Υπηρεσίας του να αναγνωρίσει στον Αξιωματούχο και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας Ισότητα κ. Μιχάλη Τοχνίτη όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Εσωτερικό Δίκαιο, για τους εκπρόσωπους εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος μελών της Συντεχνίας.

Απάντηση της Συντεχνίας μας στην πιο πάνω απάντηση του Διευθυντή Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.


6 Ιουνίου 2018

Αποστολή επιστολής στον Πρόεδρο και στα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων (ΒτΑ) για ανυπόστατη θέση που εξέφρασε συγκεκριμένος Βουλευτής, σε συνεδρία της Ολομέλειας της ΒτΑ, περί της δυνατότητα συναδέλφων να διεκδικήσουν ανώτερες υπό δημιουργία θέσεις.


25 Μαΐου 2018

Η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα έλαβε πρόσκληση να παραστεί σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, στις 30 Μαΐου 2018, για να εκφράσεις απόψεις επί προνοιών νομοσχεδίου (που τροποποιεί τους περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμους του 1998 έως 2008). Για το σκοπό αυτό έχει ετοιμαστεί σχετική ιστοσελίδα που περιλαμβάνει όλο το σχετικό υλικό σε ψηφιακή μορφή. Όποιος επιθυμεί να εκφράσεις απόψεις, θέσεις ή εισηγήσεις επί των θεμάτων που θα συζητηθούν μπορεί να συμπληρώσει το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο στο κάτω μέρος της εν λόγω ιστοσελίδας.


24 Μαΐου 2018

Aποστολή επιστολής στην Αν. Επαρχιακό Κτηματολογικό Λειτουργό Αμμοχώστου για συμπεριφορά της που ισοδυναμεί με άρνησή της να αναγνωρίσει στον Αξιωματούχο και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας Ισότητα κ. Μιχάλη Τοχνίτη όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Εσωτερικό Δίκαιο, για τους εκπρόσωπους εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος μελών της Συντεχνίας.


18 Μαΐου 2018

Παράπονο στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, αναφορικά με άρνηση ή/και παράλειψη του να αναγνωρίσει στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας Ισότητα όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Εσωτερικό Δίκαιο, για τους εκπρόσωπους εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ως εκπροσώποι μελών της Συντεχνίας.


15 Μαΐου 2018

Αποστολή επιστολής στο ΤΔΔΠ, αναφορικά με τη μη αναγνώριση των διευκολύνσεων που καθορίζονται στον εναρμονιστικό της Οδηγίας 2002/14/ΕΚ Νόμο 78(Ι)/2005 προς τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας μας και απόδειξη μεροληπτικής στάσης του ΤΔΔΠ υπέρ συγκεκριμένης συνδικαλιστικής οργάνωσης.


14 Μαΐου 2018

Αποστολή επιστολής προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για συμμόρφωση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις ρήτρες της Συμφωνίας-Πλαισίου της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ευρύτερο Δημόσιο τομέα, και υποβολή αιτήματος, δυνάμει του Άρθρου 29.1 του Συντάγματος, για αναγνώριση των ΕΑΧ ως Δημοσίων Υπαλλήλων.


11 Μαΐου 2018

Επιστολή προς τη Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, αναφορικά με δήλωσή της κατά τη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας μας.


8 Μαΐου 2018

Αποστολή επιστολής στην Αν. Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, με την οποία αμφισβητήθηκε η νομιμότητα του του «Σχεδίου Μεταθέσεων Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου και Εκτάκτων Υπαλλήλων Ορισμένου Χρόνου για Γραφειακά και Διοικητικά Καθήκοντα».


1η Μαΐου 2018

Οδηγός για ορθή εφαρμογή της Οδηγίας 1999/70/EK στις περιπτώσεις εργαζομένων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με αναφορά στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιστολή προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, για την έλλειψη συμμόρφωσης προς την Οδηγία 1999/70/ΕΚ και την κυκλοφορία του Οδηγού της Συντεχνίας μας.

Μήνυμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας επ' ευκαιρίας της εργατικής πρωτομαγιάς.

Έντυπο για μηνιαία εθελοντική συνεισφορά προς τη Συντεχνία.


20 Απριλίου 2018

Κυκλοφορία εγκυκλίου επιστολής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για τις Άδειες Ανάπαυσης και Ασθενείας των Eργοδοτουμένων Αορίστου Xρόνου των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


18 Απριλίου 2018

Υποβολή καταγγελίας στον Αρχηγό Αστυνομίας εναντίον των δικηγορικών γραφείων Κωνσταντίνα Φουντέα & Σια (στην Ελλάδα) και Πελάγιας, Χριστοδούλου, Βράχας & Σια, καθώς και όλων των φυσικών προσώπων - μετόχων αυτών, για διερεύνηση και εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων από ένα έκαστο καταγγελλόμενο. Ο όγκος των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στον ιστότοπο αυτό, ήταν τεράστιος.


13 Απριλίου 2018

Άνοιγμα λογαριασμού για εθελοντική συνεισφορά.


11 Απριλίου 2018

Κυκλοφορία εγκυκλίου επιστολής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για τις Άδειες Ανάπαυσης και Ασθενείας των Eργοδοτουμένων Αορίστου Xρόνου


10 Απριλίου 2018

Υπόμνημα προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, σε σχέση με το υπ’ αριθμόν 2 θέμα της ημερήσιας διάταξης της Τετάρτης, 25 Απριλίου 2018 (αφορά το Σχέδιο Κανονισμών «οι περί Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών - Θέση Λειτουργού Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Α΄ (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 2018»


15 Μαρτίου 2018

Υποβολή αναφοράς στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για πιθανολογούμενη παράβαση προνοιών του περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμου του 2003 (εναρμονιστικού της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ)


14 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας Ισότητα στη ραδιοφωνική εκπομπή Πρωινή Επιθεώρηση με την Κατερίνα Ηλιάδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πολίτης 107.6 FM"